Često postavljana pitanja

Šta podrazumeva i koji je proces izrade sajta?
1) Na osnovu vaše ideje za sajt birate jedan od punuđenih šablona iz naše ponude i poručujete željeni paket izrade sajta i navodite kratak opis i namenu sajta
2) Nakon toga ćemo Vam u roku od 24 sata poslati predračun za uplatu avansa, odnosno prve rate u iznosu od 50% cene izabranog paketa.
3) Po prijemu uplate Vam šaljemo upustvo u kome je opisano koji materijal i u kom formatu (veličina slika, obim teksta, struktura stranica i slično) je potrebno da pripremite i dostavite.
4) Nakon što nam dostavite kompletan materijal pristupamo izradi sajta. Ovaj proces može potrajati 3-5 dana, a nakon toga možete videti kako Vaš sajt izgleda.
5) Ako u tom trenutku primetite da nije sve urađeno kako treba i da su potrebne neke dodatne korekcije možete nam poslati spisak svih korekcija koje je potrebno da napravimo.
6) U roku od 24 sata ćemo obaviti i sve tražene dodatne korekcije, nakon čega je Vaš novi sajt potpuno završen.

 

I nakon izrade sajta, mi smo tu za Vas. Uz izradu sajta dobijate i paket naše SiteAdmin Premium podrške besplatno za prvih 30 dana nakon izrade sajta. SiteAdmin paket podrazumeva konstantan automatizovani nadzor i kontrolu ispravnosti sajta, redovne nadogradnje WordPress jezgra, dodataka i teme sajta, kao i pomoć u korišćenju sajta ili neke dodatne korekcije sajta. Uz Starter paket za izradu sajta se dobija Bronze SiteAdmin paket koji pored redovnog održavanja i nadzora sajta uključuje i 1 sat dodatnog angažovanja i podrške, dok se uz Master paket dobija Silver SiteAdmin paket koji uključuje 2 sata dodatnog angažovanja i podrške.

Da li mogu samostalno da menjam sadržaj na svom sajtu?
Da. Sadržaj sajta možete veoma jednostavno menjati na svom sajtu kroz admin panel WordPress CMS-a.
Šta je CMS?
CMS (engl. Content Management System) je CMS (engl. Content Management System) je sistem za dinamičko upravljanje sadržajem. CMS predstavlja web aplikaciju koja se koristi iz bilo kog browser-a (internet pregledača) uz pomoć koje se može, lako i bez poznavanja programiranja, upravljati sadržajem na sajtu.
Na koji način se plaća?
Plaćanje se vrši 50% avansno, odnosno odmah nakon porudžbine, a ostatak od preostalih 50%, odmah po završenom poslu.
Da li mi vi možete napisati tekst za sajt?
Izrada sajta ne uključuje bilo kakvo pisanje, lektorisanje ili prevođenje tekstova.
Šta je potrebno za početak izrade sajta?
Za početak je potrebno da imate osovnu ideju o izgledu sajta i neophodan materijal za sajt, što podrazumeva strukturu sajta, odnosno stranice koje sajt treba da sadrži, kao i tekst i slike za svaku stranicu sajta. Pored toga je obično potrebno pripremiti i dodatni sadržaj za početnu stranu sajta, čiji izgled i potreban sadržaj zapravo zavise od izabranog dizajn šablona za sajt. O potrebnom materijalu ćete biti i detaljnije obavešteni nakon porudžbine i uplate avansa za izradu sajta.
Da li na osnovni paket izrade sajta mogu da dodam još nešto?
Usluge koje nisu predviđene u okviru paketa izrade sajta se dodatno naplaćuju, a mogu se realizovati u sklopu naše SiteAdmin Premium podrške. Više informacija i cenu dodatne usluge možete naći na sledećoj stranici: http://www.dreamstudio.rs/usluge/wordpress-siteadmin-webmaster/
Koji domen mogu da registrujem?
Naši paketi izrade sajta uključuju i besplatnu registraciju jednog domena po izboru, a rasploživi su sledeći tipovi domena .com, net, org, biz, info, rs ili .co/org/edu/in.rs. Registracija domena je besplatna samo za prvu godinu.
Nemam vremena da brinem o svom sajtu. Da li imate rešenje za to?
Nakon izrade sajta, dobijate besplatno i paket naše premium podrške za prvih 30 dana, koji uključuje konstantan nadzor sajta, redovne nadogradnje i 1 sat angažovanja webmaster-a. To angažovanje može da podrazumeva instalaciju nekog dodatka, izmene na sajtu ili bilo kakvu pomoć oko upotrebe CMS-a. Ukoliko vaše potrebe zahtevaju višečasovno angažovanje webmaster-a, možete platiti i dodatne radne sate po utvrđenom cenovniku: http://www.dreamstudio.rs/usluge/wordpress-siteadmin-webmaster/
Zašto je bitna nadogradnja sajta, teme i dodataka?
Treba imati u vidu da se bezbednosni propusti u kôdu web aplikacija mogu lako zloupotrebiti ukoliko nisu na vreme ispravljene nadogradnjom, a nove verzije aplikacija, dodataka i tema, veoma često ispravljaju ovakve propuste.
Želim da napravim izmene na sajtu. Da li mi možete pomoći?
Nakon što istekne 30 dana od izrade sajta ili ako ste utrošili vreme na angažovanje webmaster-a u okviru paketa, možemo vam pružiti dodatne usluge na sajtu po ceni radnog sata web mastera ili programera. Cenovnik usluga možete videti na sledećoj stranici: http://www.dreamstudio.rs/usluge/wordpress-siteadmin-webmaster/

Niste pronašli odgovor?

Kontaktirajte nas